söndag 18 oktober 2009

Betydelsen av föräldraledighet och barnomsorg

I gårdagens Dagens Nyheter (17/10) rapporteras det: "Brittisk mamma kan glömma karriären", och "Barnomsorg nyckeln till fler kvinnor i arbete" http://korta.nu/1835.

För ett par veckor sedan kunde man i Svenska Dagbladet (2/10) läsa "Företag positiva till pappaledighet" : "Det har skett en dramatisk förändring i svenska storföretags syn på pappaledigheter under en tioårsperiod, visar ny forskning. Bara fyra procent av de största företagen är nu motståndare, var tredje är uttalat positiva. Det är precis omvända förhållanden jämfört med tidigare." http://korta.nu/c9d0.

Sverige har under en lång period varit en föregångare när det gäller utbyggnaden av barnomsorg och föräldraledighet. Det är en grundsten i vårt demokratiska välfärdssamhälle och en nyckelfaktor för att skapa ett mer jämställt och hållbart samhälle. Att attityderna nu långsamt förändras till föräldraledighet i storföretag är ytterligare ett steg framåt - ett steg som gynnar barnen, föräldrarna och samhället i stort. Sen är det dags att ta nästa steg. A.O.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar